Cine sunt eu?

PAULA GODEANU                                        

Îți mai amintești cine ai fost, înainte să ți se spună cine ar trebui să fii?
Danielle LaPorte

“Dacă vrei să construiești un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori și alte materiale. Învață-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârșită.”

Antoine de Saint Exupery – Micul Prinț


Sunt psiholog, trainer, consultant educațional, specializată în psihoterapia copilului și psihopedagogia excelenței (gifted education). De altfel, un om ca toți ceilalți, care a pornit în Călătorie, explorând, bucurându-se de drum, chiar dacă nu știe încă ce se află la capăt. Răspunsurile la majoritatea întrebărilor mele și o parte consistentă a bucuriei de a fi, sunt copiii, aceste ființe pure, care ne aduc lumină și iubire în viață. Cred cu tărie că ei ne sunt cei mai buni profesori, atunci când reușești să cobori de la nivelul tău de adult și să-i privești direct în ochi, să-i asculți cu atenție și să le simți inocența. Iar cel mai mare maestru îmi este propriul copil, de la care învăț zilnic să ascult, să mă bucur de tot ce există, să acționez fără ego și să iubesc Viața, în toate formele ei.

De-a lungul anilor, am observat că se nasc din ce în ce mai mulți copii cu abilități excepționale, foarte senzitivi și intuitivi, cărora le este dificilă adaptarea la vechile sisteme de gândire și educație și care, prin caracterul lor opozant și rezistență scazută la frustrare, își pun în dificultate părinții, educatorii și psihoterapeuții. Susțin cu tărie educarea lor cu iubire și înțelegere, cu orientare spre nevoile lor reale, oferindu-le valori autentice și modele de urmat. 

Scriu pentru că vorbele odată scrise, rămân și au puterea de a schimba lucruri. Scriu despre copiii pe care i-am întâlnit, dar și despre cei care urmează să vină. Vin în ajutor cu informații bine documentate, foarte practice, dar și cu experiențe proprii, așa cum le-am trăit și care pot aduce lumină în mintea și inima cititorului.

Copilul din mine privește sclipirea din priviri a copilului din tine, cel care citești aceste rânduri, și te cheamă în jocul magic al Vieții.

E-mail: copiiinouluipamant@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu